dimarts, 23 d’octubre del 2012
COLS BRUSSEL.LES
Ingredients:
Cols brussel.les
farina
oli d'oliva
sal
Comprem les cols (jo sempre les compro congelades, surten molt bé ). Posem en un pot quatre dits d'aigua amb sal, una vegada l'aigua estigui calenta i afegim les cols. Les couem uns 20 minuts, les escorrem i les deixem refredar. Un cop estiguin fredes les enfarinem; a part ja tindrem una paella amb l'oli força calent. Les tirem a la paella i les deixarem coure fins que quedin doradetes.
Aquest plat és ideal per acompanyar un bistec, peix o el que es vulgui.
dilluns, 8 d’octubre del 2012
RIBOLLITA
INGREDIENTS:
350 grs. mongetes seques cuites
2 pastanagues
2 cebes
2 patates
1 penca d'api
1 troç de col
1 bleda ( unes quantes fulles)
1 carbassó
4o5 tomàquets pelats
2 alls
sal
pebre
oli
pa
parmesà 50grs.
Tallarem la pastanaga, l'api, les cebes i alls a trocets petits. Tindrem l'olla amb l'oli d'oliva a punt per tirar totes les verdures, li donarem unes voltes i incorporem els tomàquets ja trocejats. Seguidament hi afegirem les mongetes ( ja cuites); una vegada tots aquests ingredients estiguin incorporats anirem afegint la resta de les verdures que ens quedin. Deixarem coure una hora i mitja més o menys. Anirem afegint aigua fins que ens quedi al gust. Ho salpebrem. Per servir i posarem el formatge i la llesca de pa de pagès torrat.
Aquesta recepta es de la Toscana quan vam anar de viatge ens a la van donar per dinar i ens va agradar molt.
dijous, 4 d’octubre del 2012
POLLASTRE AL GRAPUDIN
Ingredients:
1 pollastre
3 pebrots vermells i verds
2 tomàquets
oli d'oliva
1 gotet de vi
all
pebre negra
llimona
Tallem el pollastre a troços no molt grans, el salarem. En una cassola hi possem oli i incorporem el pollastre; el deixem que es dori. Una vegada estigui dorat hi afegim els pebrots a trocets i els tomàquets també picats; hi donarem unes voltes i afegirem l'all. Ho deixem coure una estona i tirarem el vi i el pebre. Quan estigui ja cuit hi afegim el suc d' una llimona per sobre el pollastre. Donem unes voltes i ja tenim el pollastre a punt de menjar.
Aquest pollastre el vaig treure d'un receptari de unes monges clarisses de Burgos, a casa ens va agradar molt aquest. Un animo a fer-lo.
diumenge, 30 de setembre del 2012
CORONA DE XOCOLATA
Ingredients:
1 lamina de pasta de full
250 grs. iogurt natural
50grs. sucre
1 fulla gelatina
100grs. de nata
100grs. xocolata negra
En un vol posem el iogurt i el sucre i la gelatina ( la gelatina l' haurem tingut durant un hora amb aigua perquè s'hidrati , un cop hidratada, la gelatina, la posem a calenta fins que es desfaci sense bullir la deixem refreda ) incorporem la nata a poc a poc.
Posem la pasta en un motlle i li donem la forma rodona, per fer el forat del mig agafem un got .
La courem durant uns 20 minuts a uns 180 graus . Tallar per la meitat i ho reomplim amb la crema del iogurt i ho tapem amb l'altre part de la pasta. Desfem la xocolata i la tirem per sobra de la corona i ho deixarem refredar col.locant-ho a la nevera .
divendres, 11 de maig del 2012
PAELLA
Ingredients:
400grs.arròs
100grs. pèsols
1 xoriço
100grs. pernil sec a taquets
2 pebrot vermells
50grs. olives verdes
50grs.olives negres
1 all picat
oli d'oliva
safrà
100grs. ceba
Es posa a la paella l'oli ,quan estigui calent afegim la ceba i el alls trinxadets donem unes quantes voltes i afegim la resta dels ingredients( les olives tenen que ser sense pinyol, el xoriço el pelarem i el tallarem a trocets). Tot seguit incorporem l'arròs, esperem que es barregi tot. Incorporem el caldo i quan bulli hi afegim els pèsols i els pebrots vermells (que poden ser de llauna). Incorporem el safrà i deixem bullir l'arròs 20 minuts. Tastem si està bé de sal i el deixem reposar 5 minuts.
dijous, 3 de maig del 2012
BOLETS AMB BOTIFARRA
Ingredients
Bolets
botifarra
oli d'oliva
all
julivert
Les quantitats seran al gust, depèn de vosaltres si us agrada amb menys bolets i més botifarra o al revés. Els bolets poden ser qualsevols, en conserva, frescos (dels que hi hagi al mercat) o secs.
Agafem una paella una mica gran posem oli i tirem la botifarra esparracada (treiem la pell que l'envolta); la deixem coure una mica i incorporem els bolets. Ho deixem coure tot junt una bona estona fins que no hi hagi suc de l'aigua que desprenen els bolets. Una vegada fet incorporem l'all trinxat i el julivert donem unes quantes voltes perquè agafi gust i rectifiquem de sal si cal. El plat ja està fet és deliciós espero que us agradi.
botifarra
oli d'oliva
all
julivert
Les quantitats seran al gust, depèn de vosaltres si us agrada amb menys bolets i més botifarra o al revés. Els bolets poden ser qualsevols, en conserva, frescos (dels que hi hagi al mercat) o secs.
Agafem una paella una mica gran posem oli i tirem la botifarra esparracada (treiem la pell que l'envolta); la deixem coure una mica i incorporem els bolets. Ho deixem coure tot junt una bona estona fins que no hi hagi suc de l'aigua que desprenen els bolets. Una vegada fet incorporem l'all trinxat i el julivert donem unes quantes voltes perquè agafi gust i rectifiquem de sal si cal. El plat ja està fet és deliciós espero que us agradi.
dijous, 26 d’abril del 2012
CIGRONS AMB TOMÀQUET I OUS DURS
INGREDIENTS:
Cigrons 500grs.
Tomàquet triturat 250grs.
3 ous
oli d'oliva
Posem els cigrons a coure o els comprem fets. En una paella una mica gran posem oli i seguidament tirem el tomàquet fins que estigui cuit. A part farem bullir els ous fins que estiguin durs, els deixem refredar i els palem. En la salsa de tomàquet ja feta incorporem els cigrons i l'ou dur tallat a trocets, li donarem unes quantes voltes i ja està punt per menjar.
Cigrons 500grs.
Tomàquet triturat 250grs.
3 ous
oli d'oliva
Posem els cigrons a coure o els comprem fets. En una paella una mica gran posem oli i seguidament tirem el tomàquet fins que estigui cuit. A part farem bullir els ous fins que estiguin durs, els deixem refredar i els palem. En la salsa de tomàquet ja feta incorporem els cigrons i l'ou dur tallat a trocets, li donarem unes quantes voltes i ja està punt per menjar.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)