dilluns, 8 d’octubre del 2012

RIBOLLITA


INGREDIENTS:


350 grs. mongetes seques cuites
2 pastanagues
2 cebes
2 patates
1 penca d'api
1 troç de col
1 bleda ( unes quantes fulles)
1 carbassó
4o5 tomàquets pelats
2 alls
sal
pebre
oli
pa
parmesà 50grs.


Tallarem la pastanaga, l'api, les cebes i alls  a trocets petits. Tindrem l'olla amb l'oli d'oliva a punt per tirar totes les verdures, li donarem unes voltes i incorporem els tomàquets  ja trocejats. Seguidament hi afegirem les mongetes ( ja cuites);  una vegada tots aquests ingredients estiguin incorporats anirem afegint la resta de les verdures que ens quedin. Deixarem coure una hora i mitja més o menys. Anirem  afegint aigua fins que ens quedi al gust. Ho salpebrem. Per servir i posarem el formatge i la llesca de pa de pagès torrat.



Aquesta recepta es de la Toscana quan vam anar de viatge ens a la van donar  per dinar i ens va agradar molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada