Ingredients:
Patata
col
botifarra negra
oli d'oliva
Posem a l'olla pressió l'aigua ( tres dits), seguidament rentem la col i la trocegem palem les patates i les posem a l' olla. Quan bulli l'aigua la tanquem l'olla pressió i la deixem durant 15 minuts , ja que la col costa de coure. Una vegada ja està feta deixem refredar l'olla i incorporem la botifarra negra ( això de la quantitat de la botifarra és al gust del consumidor, nosaltres com que ens agrada molt posem un bon troç i així fem plat únic). La deixem bullir una estoneta fins que quedi feta, el dinar ja està fet. La servim acompanyada de la botifarra i afegim un bon raig d'oli d'oliva.
divendres, 30 de març del 2012
PATATA AMB COL I BOTIFARRA NEGRA
divendres, 16 de març del 2012
PRÉSSEC EN ALMIBAR
Préssec de vinya
sucre 400grs.
1 litre d'aigua
Palem els préssecs i els tallem a trossos o bé per la meitat traient el pinyol central. Posem a bullir el litre d'aigua i el sucre , una vegada ja estigui espès l' almívar , afegim els préssecs i els deixarem uns 5 minuts que es coguin . Tanquem el foc i els deixem refredar.
Els podem guarda a la nevera amb uns tapers i els tenim per quan els volguem fer servir.
Es molt fàcil oi!!!!
sucre 400grs.
1 litre d'aigua
Palem els préssecs i els tallem a trossos o bé per la meitat traient el pinyol central. Posem a bullir el litre d'aigua i el sucre , una vegada ja estigui espès l' almívar , afegim els préssecs i els deixarem uns 5 minuts que es coguin . Tanquem el foc i els deixem refredar.
Els podem guarda a la nevera amb uns tapers i els tenim per quan els volguem fer servir.
Es molt fàcil oi!!!!
diumenge, 4 de març del 2012
TRUITA DE RIU FARCIDA
Truita de riu (una per persona)
mantega ( per fregir-les)
farina
pinyons (un grapadet)
panses sense pinyol
beicon fumat ( el que venen ja trocejat)
sal
La truita la tindrem neta i sensa la espina central. La salarem i la posarem oberta al marbre a punt per omplir-la, posarem un grapadet de beicon, panses i pinyons. Un cop ja estigui farcida la tancarem i la enfarinarem. En una paella una mica gran ( que hi càpiguen les truites bé) i posem la mantega , una vegada estigui desfeta i calenta posarem la truita. El foc no ha de ser molt fort.
Espero que us agradi!!!!
mantega ( per fregir-les)
farina
pinyons (un grapadet)
panses sense pinyol
beicon fumat ( el que venen ja trocejat)
sal
La truita la tindrem neta i sensa la espina central. La salarem i la posarem oberta al marbre a punt per omplir-la, posarem un grapadet de beicon, panses i pinyons. Un cop ja estigui farcida la tancarem i la enfarinarem. En una paella una mica gran ( que hi càpiguen les truites bé) i posem la mantega , una vegada estigui desfeta i calenta posarem la truita. El foc no ha de ser molt fort.
Espero que us agradi!!!!
diumenge, 19 de febrer del 2012
PATÍS DE CODONY
Ingredients:
500grs. de codony
150grs. de mantega
150grs. sucre
150grs. farina d'atmetlla
200grs. farina
2 ous
1 cullerada de canyella
1 culleradeta de llevat
En un bol barregem la farina i el llevat. Afegim el sucre, la canyella i la farina d'atmetlla, remenar molt bé tots els ingredients. Incorporem els ous i la mantega desfeta, fins aconseguir una massa compacta.
Untar el motlle rodó desmuntable i col·loquem la massa, i la cobrim de codony. Seguidament el posarem el forn a 180º durant 50 minuts. El retirem i el deixem refredar.
500grs. de codony
150grs. de mantega
150grs. sucre
150grs. farina d'atmetlla
200grs. farina
2 ous
1 cullerada de canyella
1 culleradeta de llevat
En un bol barregem la farina i el llevat. Afegim el sucre, la canyella i la farina d'atmetlla, remenar molt bé tots els ingredients. Incorporem els ous i la mantega desfeta, fins aconseguir una massa compacta.
Untar el motlle rodó desmuntable i col·loquem la massa, i la cobrim de codony. Seguidament el posarem el forn a 180º durant 50 minuts. El retirem i el deixem refredar.
dimecres, 8 de febrer del 2012
MOUSSE DE FRUITS VERMELLS AMB SORPRESA DE IOGURT
Ingredients:
base:80 gr. de mantega
200 gr. de galetes triturada tipus digestive
mousse de fruites vermelles:400 gr. de fruits vermells (groselles, cireres, maduixes, mores, gerds,…)
100 gr. de sucre llustre
6 fulles de gelatina
base:80 gr. de mantega
200 gr. de galetes triturada tipus digestive
mousse de fruites vermelles:400 gr. de fruits vermells (groselles, cireres, maduixes, mores, gerds,…)
100 gr. de sucre llustre
6 fulles de gelatina
300 ml. de nata per muntar
3 clares d’ou
3 clares d’ou
Mousse de iogurt:
60 ml de nata per muntar
200 gr iogurt grec
50gr de sucre llustre
3 fulles de gelatina
decoració:150 gr de fruites vermelles
50gr de sucre llustre
3 fulles de gelatina
decoració:150 gr de fruites vermelles
80 gr de sucre
Mousse de iogurt
Estovem les fulles de gelatina amb aigua freda, i després les escalfem amb dues cullerades d’aigua al microones (és un momentet). Les afegim al iogurt amb el sucre. Muntem la nata i incorporem el iogurt a la nata Muntada.
Forrem un bol amb paper film i l’omplim de la mescla anterior. Ho posem al congelador unes tres o quatre hores, fins que hagi quallat bé.
Mousse de fruites vermelles
Triturem els fruits vermells i els passem per un col·lador xinès, així treure’m les llavors .
En un cassó posem les fulles de gelatina amb aigua freda fins que quedin estovades. Les escorrem i en un bol amb una miqueta d’aigua, ho escalfem al microones un moment just que es desfacin i ho incorporem al puré de fruits vermells.
En un bol apart (molt fred), muntem la nata i ho mesclem amb el puré.
En un bol apart, muntem les clares a punt de neu i incorporem el sucre llustre. Incorporem la mescla anterior a les clares. Anem en compte i suavitat a l’hora de mesclar-ho.
Melmelada
Triturem els fruits i els passem pel xino. En un cassó hi posem el puré i el sucre, just fins que redueixi una mica i agafi textura. Deixem refredar abans de decorar.
Muntatge
En un bol mesclem bé les galetes trossejades amb la mantega fosa. Forrem la base d’un motlle alt que ja estarà previamente forrat amb paper de forn (així ens serà més senzill treure-ho desprès.
Col·loquem a sobre la mousse de iogurt que ja estarà quallada.
Cobrim amb la mousse de fruites vermelles per sobre de la mousse de iogurt. Com que aquesta encara no està quallada, quan ho faci, a l’obrir-ho podrem veure les dues fases del pastís.
Deixem refredar bé al congelador.
Desmotllem i decorem per sobre amb la melmelada.
Aquest pastis el va fer la meva filla Neus que com podeu veure és una gran cuinera. Aquest pastís es deliciós i refrescant amb molt bona presencia.Quan tingueu temps entreu al bloc entrellanes que veureu les coses tant boniques que fa.
dimecres, 25 de gener del 2012
COCA DE PINYONS I COCO
Ingredients:
50grs. de farina d'atmetlla
50grs. de coco ratllat
3 clares d'ou
75grs. sucre llustre
25 grs. sucre
2 cullerades soperes de pinyons
Muntarem les clares a punt de neu, una vegada estiguin fetes incorporem la farina d'ametlla, el coco ratllat i el sucre.Remenem fins obtenir una massa fina. En una plata de forn posem paper d'estrassa , incorporem la massa donant-li la forma de coca , tirem els pinyons per sobre i el sucre llustre. Courem durant 20 minuts al forn a uns 180 graus.
50grs. de farina d'atmetlla
50grs. de coco ratllat
3 clares d'ou
75grs. sucre llustre
25 grs. sucre
2 cullerades soperes de pinyons
Muntarem les clares a punt de neu, una vegada estiguin fetes incorporem la farina d'ametlla, el coco ratllat i el sucre.Remenem fins obtenir una massa fina. En una plata de forn posem paper d'estrassa , incorporem la massa donant-li la forma de coca , tirem els pinyons per sobre i el sucre llustre. Courem durant 20 minuts al forn a uns 180 graus.
dissabte, 21 de gener del 2012
MANDONGUILLES AMB BOLETS
Ingredients:
5oo grs. carn picada ( 250grs.de porc i 250grs.de vedella)
1ou
pa (una llesca)
llet (un gotet)
sal
per la salsa
1 ceba
tomàquet
bolets
llorer
Per fer les mandonguilles, posarem en un bol la carn , la salarem hi afegim un ou sencer, el pa remullat prèviament amb la llet, l'escorem i l'incorporem a la carn ; tot això ho remenem amb la carn fins que quedi una pasta. Agafem la pasta i fem boletes, les passem per farina i les fregim una mica. Una vegada cuites les retirem. Amb l'oli que a sobrat i en la mateixa cassola tirarem la ceba ratllada, li donarem unes voltes i seguidament hi afegim el tomàquet ratllat deixem que es cogui una mica i tirarem la fulla de llorer, incorporem les mandonguilles i una mica de caldo .seguidament tirem els bolets ( si són secs els posarem en remull una estona abans). Ho deixem bullir uns 20 minuts, fins que quedi cuit rectificarem de sal si és necessari.
Bon profit!!!
5oo grs. carn picada ( 250grs.de porc i 250grs.de vedella)
1ou
pa (una llesca)
llet (un gotet)
sal
per la salsa
1 ceba
tomàquet
bolets
llorer
Per fer les mandonguilles, posarem en un bol la carn , la salarem hi afegim un ou sencer, el pa remullat prèviament amb la llet, l'escorem i l'incorporem a la carn ; tot això ho remenem amb la carn fins que quedi una pasta. Agafem la pasta i fem boletes, les passem per farina i les fregim una mica. Una vegada cuites les retirem. Amb l'oli que a sobrat i en la mateixa cassola tirarem la ceba ratllada, li donarem unes voltes i seguidament hi afegim el tomàquet ratllat deixem que es cogui una mica i tirarem la fulla de llorer, incorporem les mandonguilles i una mica de caldo .seguidament tirem els bolets ( si són secs els posarem en remull una estona abans). Ho deixem bullir uns 20 minuts, fins que quedi cuit rectificarem de sal si és necessari.
Bon profit!!!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)