dimecres, 8 de febrer del 2012

MOUSSE DE FRUITS VERMELLS AMB SORPRESA DE IOGURT


Ingredients:
base:80 gr. de mantega
200 gr. de galetes triturada tipus digestive
mousse de fruites vermelles:400 gr. de fruits vermells (groselles, cireres, maduixes, mores, gerds,…)
100 gr. de sucre llustre
6 fulles de gelatina
300 ml. de nata per muntar
3 clares d’ou
Mousse de iogurt:
60 ml de nata per muntar
200 gr iogurt grec
50gr de sucre llustre
3 fulles de gelatina
decoració:150 gr de fruites vermelles
80 gr de sucre

Mousse de iogurt
Estovem les fulles de gelatina amb aigua freda, i després les escalfem amb dues cullerades d’aigua al microones (és un momentet). Les afegim al iogurt amb el sucre. Muntem la nata i incorporem el iogurt a la nata Muntada.
Forrem un bol amb paper film i l’omplim de la mescla anterior. Ho posem al congelador unes tres o quatre hores, fins que hagi quallat bé.

Mousse de fruites vermelles
Triturem els fruits vermells i els passem per un col·lador xinès, així treure’m les llavors .
En un cassó posem les fulles de gelatina amb aigua freda fins que quedin estovades. Les escorrem i en un bol amb una miqueta d’aigua, ho escalfem al microones un moment just que es desfacin i ho incorporem al puré de fruits vermells.
En un bol apart (molt fred), muntem la nata i ho mesclem amb el puré.
En un bol apart, muntem les clares a punt de neu i incorporem el sucre llustre. Incorporem la mescla anterior a les clares. Anem en compte i suavitat a l’hora de mesclar-ho.

Melmelada
Triturem els fruits i els passem pel xino. En un cassó hi posem el puré i el sucre, just fins que redueixi una mica i agafi textura. Deixem refredar abans de decorar.

Muntatge
En un bol mesclem bé les galetes trossejades amb la mantega fosa.
Forrem la base d’un motlle alt que ja estarà previamente forrat amb paper de forn (així ens serà més senzill treure-ho desprès.

Col·loquem a sobre la mousse de iogurt que ja estarà quallada.
Cobrim amb la mousse de fruites vermelles per sobre de la mousse de iogurt. Com que aquesta encara no està quallada, quan ho faci, a l’obrir-ho podrem veure les dues fases del pastís.
Deixem refredar bé al congelador.

Desmotllem i decorem per sobre amb la melmelada.









Aquest pastis el va fer la meva filla Neus que com podeu veure és una gran cuinera. Aquest pastís es deliciós  i refrescant amb molt bona presencia.Quan tingueu temps entreu al bloc entrellanes que veureu les coses tant boniques que fa.

1 comentari: