dilluns, 14 de febrer del 2011

CAROLINAS

Aquesta recepta l'he tret de les Monges Franciscanes-Clarisas.

Ha sigut realitzada amb els ingredients següents.


+ 200 grs xocolata negra
+175 grs. de sucre
+175 grs. de mantequilla
+3 cullerades superas de farina
+ ratlladura de taronja - mitja taronja
+4 ous


La xocolata la tallarem a troços i la posarem a fondre al bany maria, un cop estigui desfeta afegim la mantequilla tallada a troços petits, desprès el sucre a poc a poc i  no deixar de remenar bé. Afegir un ou sencer i tres rovells i anar remanant fins fer una pasta. Poseu les clares  que  han quedat i fer-les a punt de neu ,afegint-les a la pasta de xocolata, sempre remenar a la mateixa direcció, afegir la farina a poc a poc i la ratlladura de la pell de  taronja i continueu remanant fins que quedi tot unificat.
Agafeu un motlle unteu-lo de mantequilla i tireu la xocolata i poseu-lo al forn durant 45 minuts.


                                                 ------------------------------------

La  realització es fàcil, crec que faltava pujar una mica més, les clares les hagués tingut que fer mes a punt de neu. La cocció del llibre deia 45 minuts, però jo amb 30 minuts amb el forn calent ja n'he tingut prou.

El resultat.  va tenir èxit, va quedar summament esponjós i entra molt bé. Sembla com un bombó.

Aquest pastis l' he fet per l'aniversari del JOSEP que ha fet 65 anys enhorabona !!!!!.

Estic contenta per el resultat obtingut , fins un altre.






1 comentari:

  1. Benvolguda al món dels blogs!! La veritat és que cada dia em sorprenc més de la marasa que tinc. Ara podeu veure la sort que em tingut de creixer en una casa amb aquests fogons i una dona que els sabia fer anar.
    Puc donar fe que aquest pastís està per llepar-se'n els dits. La mostra és que no en va sobrar.

    ResponElimina