divendres, 25 de novembre de 2011

ARRÒS AMB SAMFAINA I BOTIFARRA NEGRA

Ingredients:


4 tassetes d'arròs
200 grs. de botifarra negra
2 grans d'all
1 fulla de llorer
brou
ametlles torrades
safrà
oli
sal



Per fer la samfaina:

2 cebes
1 pebrot vermell
2 pebrots verds
4 tomàquets madurs
2 albergínies
oli
sal

Primer preparem la samfaina, posem oli en una cassola o una paella gran i sofregirem la ceba tallada i el pebrot tallat a tires. Quan estigui una mica cuit  incorporeu els tomàquets pelats i tallats, deixem que es cogui una mica hi afegim l'albergínia tallada a trossets petits, tot plegat a poc foc, lentament que es vagi coent, si cal  hi afegirem una mica d'aigua. Deixarem que s'acabi de coure fins que les verdures estiguin tendres, si cal rectificarem de sal.
A continuació, enrossiu un gra d'all tallat en una cassola amb un raig d'oli, afegirem l'arròs  li donarem unes quantes voltes fins que agafi una mica de color, aleshores  aboqueu-hi la samfaina i el brou. Deixarem que bulli uns quants minuts, i mentrestant preparareu una picada al morter  amb una gra d'all, sis o set ametlles i un pessic de safrà. Deixeu una mica de brou per tirar a la picada, seguidament  ho aboquem a la cassola juntament amb la botifarra negra tallada a trossos. Acabarem la cocció al forn fins que l'arròs estigui al punt (l'arròs ha de coure 18 minuts).


Es un arròs molt bo i diferent, espero que el feu .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada